ŞTIRI
Home / Ştiri

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest si partenerii din cadrul Asociatiei dedicate domeniului tehnologiei informatiei au depus spre finantare un pachet integrat de proiecte pentru dezvoltarea acestui domeniu in Regiunea Vest

13.09.2012

Agenția pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) a depus spre finanțare, împreună cu partenerii din cadrul Asociației „Cluster Regional Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor - Regiunea Vest, România" (Asociație Cluster Regional TIC), un pachet integrat de proiecte ce vizează domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor din Regiunea Vest. Astfel, beneficiarul acestui pachet integrat de proiecte este Asociaţia Cluster Regional TIC - ADR Vest fiind coordonator și facilitator în cadrul asociației.

Pachetul integrat cuprinde 10 proiecte cu o valoarea totală de 46.914.760 lei (aproximativ 11 milioane euro), din  care 29.290.670 lei (aproximativ 7 milioane euro) reprezintă valoarea finanțării nerambursabile solicitată în cadrul pachetului de proiecte depus spre finanțare.

Pachetul integrat este compus din 2 proiecte de investiții în infrastructuri de sprijinire a companiilor din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, 5 proiecte de cercetare - dezvoltarea - inovare dedicate creării de noi produse inovatoare, 2 proiecte care vizează crearea de servicii suport pentru antreprenori din acest domeniu de activitate și 1 proiect de management care are drept obiectiv coordonarea implementării integrate a întregului pachet de proiecte.

Pachetul integrat de proiecte a fost depus în vederea obținerii de finanțare europeană nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), domeniului major de intervenţie 1.3 „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului", operaţiunea 1.3.1 „Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor de interes naţional şi internaţional - Poli de Competitivitate". Prin această operaţiune se finanțează, pentru prima dată în România, clustere și poli sectoriali cu potențial de creștere economică.

Credem cu tărie că sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor este un punct forte în dezvoltarea viitoare a regiunii noastre. Valoarea adăugată pe care implementarea acestor proiecte le va genera în Regiunea Vest rezultă din calitatea și din tipul proiectelor depuse. Astfel, se va înființa o școală de afaceri pentru domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, se va realiza dotarea, echiparea și gestionarea unui Centru Regional de Date care să sprijine atât administrațiile publice din Regiunea Vest cât și mediul de afaceri, dezvoltarea antreprenorilor și companiilor nou înfiinţate (start-up-uri). Este vizată și creşterea competitivităţii sectorului tehnologiei informației și al comunicațiilor prin generarea de produse şi servicii proprii noi.

Asociația „Cluster Regional Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor - Regiunea Vest, România" (TIC) este clusterul Regiunii Vest (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș) coordonat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest. Asociația Clusterul Regional TIC a fost înființată în 21 aprilie 2011.

Misiunea Asociației TIC este aceea de a promova şi susţine întreprinderile regionale TIC drept actori pe piaţa globală, generatori de produse proprii, sub un brand regional puternic.

În prezent, Asociația TIC numără 31 de membri: ADR Vest, autorităţi publice locale şi judeţene din cele 4 judeţe ale Regiunii Vest, universităţi, organizaţii dedicate sprijinirii afacerilor şi companiilor din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor.

< inapoi