ŞTIRI
Home / Ştiri

Analiza transportului și mobilității Regiunii Vest este susținută cu fonduri europene

13.08.2012

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest anunță că în data de 03.08.2012 a demarat proiectul "Sprijinirea activității de planificare din Regiunea Vest prin elaborarea de analize sectoriale - Studiu regional de transport și mobilitate", finanțat în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) - Facilitatea de Asistență Tehnică.

Proietul este finanțat în proporție de 100% din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Asistență Tehnică având o valoarea totală de 207.400 lei fără TVA. În urma licitației organizate de Ministerul Afacerilor Europene a fost selectată pentru elaborarea acestui studiu compania European Consultants Organisation (ECO).

ADR Vest implementează proiectul "Sprijinirea activității de planificare din Regiunea Vest prin elaborarea de analize sectoriale - Studiu regional de transport și mobilitate" la nivelul Regiunii Vest pe parcursul a 15 săptămâni. Proiectul vizează dezvoltarea unui instrument strategic de acţiune în domeniul mobilităţii şi transportului care să ghideze procesul de planificare şi programare pentru perioada post 2013. În acest sens, prin prezentul proiect se urmăreşte elaborarea unei Strategii privind mobilitatea şi transportul la nivelul Regiunii Vest, care va face parte din Planul pentru Dezvoltare Regională 2014-2020.

Prin intermediul proiectului "Sprijinirea activității de planificare din Regiunea Vest prin elaborarea de analize sectoriale - Studiu regional de transport și mobilitate" va fi analizat sistemul de transport prin prisma tuturor elementelor componente: transportul rutier, transportul feroviar, transportul aerian, transportul naval (în contextul Strategiei Dunării). Totodată, proiectul propune urmărirea sistemului de transport prin prisma intermodalităţii şi a interconectivităţii. Un astfel de demers este planificat astfel încât să se maximizeze impactul pozitiv asupra creşterii economice, minimizându-se impactul negativ asupra mediului, în contextul în care investiţiile în infrastructura transporturilor impulsionează creşterea economică, creează bunăstare şi locuri de muncă şi favorizează accesibilitatea geografică, comerţul şi mobilitatea persoanelor.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi la telefon/fax 0256 - 491981/491923 și e-mail: office@adrvest.ro.

< inapoi