ŞTIRI
Home / Ştiri

Hella Romania investeste 55 milioane de euro pentru extinderea fabricii de la Timisoara

10.08.2012

Noua locacaţie extinsă va juca un rol major în dezvoltarea pe termen lung a companiei, au anunţat, la Timişoara, reprezentanţii Hella. Mai mult, locaţia aflată lângă Aeroportul Internaţional Timişoara va deveni un hub high tech cu importanţă pe plan mondial.

HELLA Group, lider mondial în furnizarea de componente pentru iluminat auto şi electronică, a anunţat că va extinde fabrica de electronice din Timişoara. La finalizarea extinderii, până la 750 de angajaţi la fabrica bănăţeană vor produce şi dezvolta module de control şi componente electronice, cum ar fi senzori pentru utilizarea pedalelor de acceleraţie sau actuatoare pentru motoare. Valoarea totală a investiţiei pentru extinderea filialei sale din România va fi de aproximativ 55 de milioane de euro.

„Acest pas este un angajament clar din partea noastră pentru dezvoltarea activităţii de la Timişoara", a declarat Florin Gelu Murariu, Director General al HELLA România. Alături de el, la ceremonia de demarare a lucrărilor de extindere a fabricii au mai fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi de prim rang ai HELLA, dar şi ai autorităţilor locale şi judeţene: Gerold Lucas - membru al Directoratului Executiv - Divizia de Electronică - Operations Global, Jens Grösch - membru al Directoratului Executiv - Divizia de Electronică - Finanţe şi Controlling, Sorin Prilipceanu - reprezentantul Primăriei din Ghiroda, Siegfried Geilhausen - reprezentantul consulatului German la Timişoara, respectiv Marian Vasile - vicepreşedinte CJT.

„Fabrica de la Timişoara a demonstrat că poate oferi performanţe excelente şi a căpătat un rol extrem de important în strategia de dezvoltare a HELLA Group", a mai declarat Murariu.

Întreg procesul de extindere a capacităţii de producţie ar trebui să fie finalizat până la sfârşitul acestui an. „Autorităţile locale au făcut eforturi pentru a ne ajuta pentru a dezvolta site-ul nostru", a ţinut Gelu Murariu să mulţumească reprezentanţilor autorităţilor locale. "În acest fel, suntem mândri că putem contribui la buna reputaţie a Timişoarei ca o excelentă locaţie pentru conceperea şi lansarea de soluţii high tech în domeniul producţiei de autoturisme", a încheiat Murariu. Dezvoltarea capacităţii de producţie a HELLA va avea efecte şi în plan orizontal, susţinând activitatea partenerilor şi furnizorilor locali din zonă.

< inapoi