ŞTIRI
Home / Ştiri

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest a organizat o vizita de studiu in domeniul energiilor regenerabile din Regiunea Vest

26.09.2011

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a organizat, în perioada 21 - 22 septembrie  2011, o vizită de studiu în domeniul energiilor regenerabile.

Vizita de studiu şi-a propus identificarea de soluţii de creştere a eficienţei energetice pentru clădirile publice şi rezidenţiale, precum şi promovarea celor mai reprezentative exemple de clădiri eficiente din punct de vedere energetic din Regiunea Vest si a celor mai bune practici dezvoltate în Regiunea Vest în domeniul energiilor regenerabile, facilitând astfel vizite de studiu la City Business Center şi ICER - Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile din Timişoara.

În cadrul aceluiaşi eveniment, a avut loc un workshop cu tema „Eficienţa energetică a clădirilor" la care au participat reprezentanţi ai administraţiei publice din Regiunea Vest, ai mediului economic şi ai facultăţilor de profil din regiune, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor partenere în cadrul proiectului Co2Free: Colm McColgan -  Presedinte al ERNACT (Reţeaua Regiunilor Europene în domeniul Tehnologiilor Comunicaţiilor) (Irlanda), Jouko Parviainen - Manager de proiecte in cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Joensuu (Finlanda) si Colm McClements - Consultant ECORYS/Lideea (Irlanda).

Vizita s-a desfăşurat în cadrul proiectului Interreg IVC Co2Free - Cooperare pentru promovarea energiilor regenerabile şi a eficienţei energetice, proiect  implementat de către un consorţiu format din 10 organizaţii provenind din 8 ţări europene (Irlanda, Marea Britanie, Suedia, Bulgaria, Spania, Austria, Finlanda şi România). Agentia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) este singura organizatie din România parteneră în cadrul acestui consortiu.

Prin derularea proiectului Co2Free în perioada 2010 - 2012, Regiunea Vest beneficiază de expertiză din partea unor organizaţii europene care au dezvoltat bune practici în domenii precum: energii regenerabile, eficienţă energetică şi transporturi. De asemenea, în cadrul acestui proiect, vor fi dezvoltate planuri de acţiune care vor aborda conceptele de eficienţă energetică şi transport durabil şi care vor fi implementate în cadrul viitoarelor programe de dezvoltare finanţate prin Fondurile Structurale.

Pentru mai multe informaţii despre proiect, vă rugăm să consultaţi pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regională Vest, www.adrvest.ro, pagina de internet a Regiunii Vest,  www.regiuneavest.ro, şi pagina de internet a proiectului Co2Free, www.co2free-project.eu.  

 

 

< inapoi