ŞTIRI
Home / Ştiri

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest lanseaza Planul de Imbunatatire a Infrastructurilor de Afaceri din Regiunea Vest

12.09.2011

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) în calitatea sa de generator de politici regionale lansează mâine, 13 septembrie 2011, Planul de Îmbunătăţire a  Infrastructurilor de Afaceri din Regiunea Vest în cadrul conferintei ce va avea loc în sala de consiliu a agentiei  începând cu ora 10:00.

Conferinţa va cuprinde prezentări ale Planului de Îmbunătăţire a  Infrastructurilor de Afaceri din Regiunea Vest şi ale proiectului internaţional în cadrul căruia a fost realizat planul (MITKE - Managing the Industrial Territory in the Knowledge Era), precum şi un work-shop în cadrul căruia se vor prezenta câteva exemple de bune practici pentru infrastructuri de afaceri din Regiunea Vest (Zona Industrială Arad, Parcul Industrial Hunedoara, City Business Development Centre, Parcul Industrial Valea Ţerovei, Parcul de Afaceri Simeria).

Astfel, în cadrul conferinţei vor participa reprezentanţi ai administraţiei publice, reprezentanţi ai parcurilor industriale, mediului de afaceri şi ai universităţilor din Regiunea Vest. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest va fi reprezentată prin domnul Sorin MAXIM - director general.

Planul de Îmbunătăţire a  Infrastructurilor de Afaceri din Regiunea Vest constituie un pilon important în fundamentarea Planului de Dezvoltare Regională a Regiunii Vest pentru noua perioadă de finanţare 2014 - 2020. Acest plan este rezultatul unui proces complex care a implicat efectuarea unei analize asupra situaţiei existente, consultarea actorilor relevanţi, consultanţă din partea unui expert olandez în domeniul planificării, precum şi o consultare publică.

Proiectul internaţional MITKE (Managing the Industrial Territory in the Knowledge Era), în cadrul căruia a fost realizat Planul de Îmbunătăţire a Infrastructurilor de Afaceri din Regiunea Vest, este finanţat prin programul european de cooperare inter-regională INTERREG IV C si vizează creşterea performanţelor infrastructurilor de suport pentru afaceri în cadrul regiunilor partenere (informaţii despre proiect se găsesc pe www.mitke.eu). ADR Vest este partener în cadrul acestui proiect.

 

 

 

 

 

< inapoi